Blog — letërsi RSS
Të lexojmë, që t'i shtojmë botës sonë, një dimesion të ri mendimi.

"Por, deri edhe nga thellësitë e humnerës së terrorit ku po endemi sot gjysmë të verbër, me shpirt të trazuar e të këputur, ngre sytë e vështroj pareshtur ato yjësi të lashta që më patën ndriçuar rrugën e fëmijërisë, dhe ngushëllohem me besimin që kam trashëguar nga të parët e mi se një ditë ky kthim prapa do të ngjajë vetëm si një interval në ritmin e përjetshëm të ecjes së pandalshme përpara.” Në këto ditë, kur të gjithë jemi të vendosur në kohë me një intesitet të pazakonshëm, më duket sikur me në fund mundem të rikrijoj dhe rizgjoj intimitetin e leximit të një libri, duke lexuar pa ngutje, autorët e mi të preferuar. Janë pikërisht ata që gjithmonë...

Continue reading